K-ON! College ja High School

Eli eli, sain viimeinkin K-ON!in jatkopokkarit luettua. Ne ilmestyivät joskus kesällä, mutta jäivät jostakin syystä ’to-read’-pinoon.

K-ON!_Manga_College

Näistä jatkosarjoista ensimmäinen, College kertoo alkuperäisen sarjan päähenkilönelikon seikkailuista (tai no, seikkailuista ja seikkailuista..) yliopistossa. Meno jatkuu K-ON!ille uskollisena, ainoastaan kouhait on jätetty taakse ja miljöö on hieman erilainen. Uudet hahmot ovat virkistävän erilaisia mutta toimivat hyvin myös päähenkilökaartin kanssa. Varsinkin ”Tyttöjengin” lyhythiuksinen kitaristi Akira on mieleeni.

High School taas kertoo Azusan ja kumppaneiden lukioelämästä. Uusia hahmoja esitellään jonkin verran, mutta hahmodynamiikka ei pääse alkuperäisen tasolle. Muuten meininki ei K-ON!ista paljon eroa. High School on sinällään hieman hämmentävä, sillä se yrittää kertoa liikaa pituuteensa ja spin-offimaisuuteensa nähden. Fresh Leaf Girls jää bändinä paljon Houkago Tea Timea etäisemmäksi. Kaikki alkuperäissarjan puolella edes vähän tunteita herättävä kuvasto ei oikein toimi. Mukaan on yritetty ahtaa niin perinteinen treenileiri Mugin huvilalla, koulufestareita ja tietenkin viimeinen esiintyminen.

College on huomattavasti High Schoolia mukavampi. Alkuperäinen hahmokaarti toimii vaan niin paljon High Schoolin salasisäköitä ja tumpeloita säveltäjiä paremmin. Tämä onkin yksi syy sille, miksi sarjoista jälkimmäinen jää lähinnä spin-offin tasolle.

Kumpikaan jatko-osista ei ole oikeasti hauska. En muista edes hymähtäneeni yhdellekään ”vitsille”. Samaa vika kyllä taisi olla myös alkuperäissarjan puolella. Voi olla, että K-ON! on tarkoitettu enemmän hyvän mielen tuojaksi kun oikeaksi komediaksi, mutta olisihan se ihan plussaa jos kaiken moehomman välissä olisi oikeasti hauskaa juttua.

Molemmat osat on painettu huomattavasti alkuperäistä paremmalle paperille. Satunnaiset sutut eivät siis vaivaa, eikä painojäljessä ole muutenkaan valittamista. Värisivujakin löytyy pokkarien alusta.

Sekä College että High School sopivat varmasti keijoihin tykästyneelle lukijalle. Mitään järisyttävää mangakokemusta tästä kukaan tuskin saa irti, mutta alkuperäissarjan pehmoinen meininki jatkuu varsinkin Collegen puolella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s