Kyokai no Kanata

Kyokai no Kanata on ehdottomasti yksi kauden odotetuimmista sarjoista. Se perustuu Nagomu Toriin kirjoittamaan ja Chise Kamoin kuvittamaan ranobeen. Alkuperäisteos sai Chuunikoin ja Free!n tapaan kunniamaininnan Kyoto Animation Awardsissa. Kirjoja on toistaiseksi 3.

Kuva

Sarja alkaa, kun puoli-youmu Akihito Kanbara huomaa koulun uuden oppilaan olevan hyppäämässä katolta. Käy ilmi, että Mirai Kuriyama, verensä hallitsemiseen kykenevä uusi oppilas ei ollutkaan itsemurha-aikeissa. Akihito saa kuolettavan iskun Mirain verimiekasta – onneksi Akihito sattuu olemaan kuolematon.

KyoAnille tuttuun tapaan animaatio on hyvin kaunista. Väriyhdistelmät miellyttävät silmää ja kaikki on ihanaa. Ainakin ensimmäiseen jaksoon mahtui myös vaikuttavia action-kohtauksia. Hahmodesignit eivät kärsi samanaamasyndroomasta, ja varsinkin Mirai on todella suloinen.

Kuva

Ääninäyttelijät ovat tarpeeksi kokeneita olematta kuitenkaan joka toisessa sarjassa pyörähtäneitä Kana Hanazawoja. Akihiton seiyuu Kenn on tuttu etenkin vieläkin jatkuvasta Uchuu Kyoudaista. Risa Taneda (Mirai) vaikuttaa suhteellisen uudelta tulokkaalta, mutta aiempia rooleja on kuitenkin takana jonkin verran. Viime aikoina Taneda on esiintynyt mm. Yuyushikissa ja Sukitte ii na yossa.

Kyokai no Kanatan ainoa ongelma piilee siinä, että se pyörii täysin yhden hahmon ympärillä. Vaikka kaikki onkin hienoa ja viihdyttävää, päällimmäinen ajatus on se, että sarja keksittiin kun haluttiin tehdä söpö villatakkimeganetyty jolla on rankka menneisyys. Onneksi tätä peitellään varsin hyvin, ja se tulee ilmi vain kriittisesti sarjaa tarkastellessa. Pelkässä viihdemielessä se ei haittaa lainkaan.

Kuva

KyoAnin sarjoista on vaikea etsiä mitään kritisoitavaa –  sen verran laadukkaita ne ovat. Myöskään Kyokai ei petä. Se onkin lähempänä Chuunibyou demo Koi ga Shitaita kuin hieman huonommin menestynyttä Tamako Marketia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s