Kill La Kill

Kuva

Kill la Kill on Gainaxin entisten työntekijöiden perustaman Studio Triggerin ensimmäinen tv-anime. Originaalisarjan ohjaajana toimii Hiroyuki Imaishi.

Tarina kertoo isänsä kuoleman aiheuttanutta henkilöä etsivästä Ryuuko Matoista. Jättimäistä punaista saksenpuolikasta kantaen Ryuukon tie kuljettaa hänet Honnouji-akatemiaan, jossa oppilaskunnan puheenjohtajalla on hieman liikaakin valtaa.

Kuva

Visuaalisesti sarja on aika täysi. Joka freimissä tapahtuu jotain, ja liikettä on huomattavasti perusanimea enemmän. Budjettia suorastaan heitellään katsojan kasvoille kaiken ylimääräisen tilpehöörin muodossa. Näin ollen itse tapahtumat jäävät vähän kaiken tämän kuorrutuksen alle. Haittapuolena tulee myös se, että sarjaa on paikoitellen jopa hengästyttävä seurata – jatkuvalla syötöllä tapahtuvat pikkujutut raskauttavat katselukokemusta huomattavasti.

Juoni on aika tavanomainen. En jaksa uskoa, että sillä yritetäänkään mitään sen kummempaa. Ehkä juoni jatkossa monimutkaistuu tai osoittautuu vähintäänkin toimivaksi, mutta tälläisenään sarja on kuitenkin melkoista ”aivot narikkaan”-viihdettä.

Kuva

Hahmomallit ovat vähintäänkin erikoisia. En sanoisi niitä erityisen kauniiksi, mutta sopivat sarjaan. Puheenjohtaja-Satsukin valtaisat kulmakarvat, Ryuukon punainen hiusraita sekä Makon pottakampaus toimivat hauskoina ja tunnistettavina yksityiskohtina. Ryuukon ”seksiasu” on kuitenkin melko kyseenalainen. Se näyttää järkyttävältä, enkä ole oikein varma siitä, ketä sillä yritetään palvella. Toivottavasti se ei tule esiintymään ainakaan kovin montaa kertaa sarjan aikana.

Hahmomallien lisäksi itse hahmotkin ovat erikoisia. Kyara-piirteitä tietty löytyy kuten animessa yleensäkin, mutta sarjan oudon kaoottinen luonne näkyy myös hahmoissa. Kaikki on vedetty äärimmäisyyksiin.

Kaiken kaikkiaan sarja on viihdyttävä. MAL otti Kill La Killin vastaan avosylein, sillä useampia kympin arvosteluja löytyy. Onko sarja animen pelastus? Kenties, ainakin amerikkalaisten mielestä.

Kuva

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s