Talvi 2014 loppumietteet

Parhaat

 • Noragami
 • Sakura Trick

Hyvät

 • Inari, Konkon, Koi Iroha
 • Sekai Seifuku Bouryaku no Zvezda

Katsottavat

 • Wake Up Girls
 • Mikakunin de Shinkoukei
 • Nourin

Huonot

 • ImoCho

Jatkokaudet

 • Gin no Saji S2
 • Chuunibyou Demo Koi ga Shitai Ren

Toitaiseksi kesken (mutta ei varsinaisesti dropattu)

 • Hamatora
 • Nobunagun
 • Toaru Hikuushi e no Koiuta
 • Wizard Barristers

PARHAAT

Noragami pysyi tasaisen loistavana sarjana koko pituutensa ajan. Edes pelkästään animea varten väsätty loppu ei jättänyt jälkeensä mitenkään erityisen hirveää makua. Siirtymä adaptoidun ja originaalisisällön välillä oli mukavan sulava. Vaikka Noragami ei juoneltaan varmasti olekaan maailman kekseliäin teos, sen se korvaa hahmoillaan. Visuaalisesti sarja pysyi tasalaatuisena. Mitään aivan järkyttäviä derppinaamoja ei ollut havaittavissa, ja säihkysilmät sekä tyylikkäät Ayakashit olivat hienoja loppuun asti. Upea OST ansaitsee myös maininnan.

Sakura Trick tarjosi juuri sitä mitä lupasikin, eli supersöpöä tyttörakkautta. Tai no.. ehkä tyttörakkauden sijaan pelkkää pussailua. Vaikka lopussa olikin jonkinlainen rakkaudentunnustus, Yuun ja Harukan suhde ei juuri kehity. Muut tytöt jäävät harmillisesti hieman taka-alalle, vaikka heillekin toki suodaan jonkin verran ruutuaikaa. Visuaalisesti Sakura Trick oli yksi suosikeistani tältä kaudelta. Suloisen pehmeät värit ja miellyttävät hahmodesignit tekevät sarjasta mukavaa katseltavaa. Opening on tarttuva ja äänipuolella ei muutenkaan ole suuria ongelmia. Kaiken kaikkiaan sarja jäi mieleen söpönä hyvänmielen yurisarjana.

 noragami2

HYVÄT

Inari, Konkon, Koi Iroha on loppujen lopuksi ihan mukava, mutta jokseenkin unohdettavaksi jäävä sarja. Juonea vaivaa turha teiniangsti, jota olisi voinut hieman vähentää ja/tai parantaa. Päähenkilön ja tämän hyvin epäkiinnostavan ihastuksen seuraamiseen käytetään ihan liikaa aikaa verrattuna Ukan ja Toukan suhteeseen, jonka kuvaamiseen on uhrattu pari hassua kohtausta. Muutamista pienistä haittatekijöistä huolimatta InariKon on hyvä sarja. Kaikki ei-angstinen sisältö on timanttista ja viihdyttävää katsottavaa. Hahmot ovat pidettäviä ja ehkä hieman realistisiakin. Harmillisesti jaksojen määrä jäi kymmeneen.

Sekai Seifuku Bouryaku no Zvezda ei ollut ehkä kauden selkeäjuonisin sarja, mutta sen kanssa oli todella hauskaa. Hahmot olivat ihanan erikoisia niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Ääninäyttely oli laadukasta ja ilmeikästä. Ainoa ulkoasullinen miinus tulee oudoista epätasaisen ja höttöisen näköisistä taustoista. Toki ne luovat Sekai Seifukulle omanlaistaan ulkoasua, mutta ne näyttävät melko sotkuisilta. Tarina on erikoinen ja outo, mutta alkaa verrattain myöhään ja jää hieman vajaan oloiseksi. Kaikkea sarjan potentiaalia ei hyödynnetä. Katsomisen arvoinen sarja lähinnä hahmojen ja hahmomallien vuoksi.

 sakuratrick

KATSOTTAVAT

Wake Up Girls ei ollut kauden paras sarja. Jonkinasteisista tuotanto-ongelmista kärsinyt sarja näyttää suurimman osan ajasta aivan järkyttävältä. Jotkut kuulemma pitivät WUGin visuaalisesta tyylistä (miinus surkea animaatio, olettaisin), mutta itse en oikein lämmennyt. Tarinallisesti sarja oli ihan hyvä. Astetta karumpi ja realistisempi ote idoleihin erottaa WUGin selkeästi viime vuosien idolitarjonnasta. Välillä sarja tuntui jopa liian realistiselta. Jatkuvat vastoinkäymiset tekivät WUGista paikoitellen hankalan katsoa. Onneksi loppu oli sentään onnellinen.

Mikakunin de Shinkoukei ei jättänyt mitään erityistä vaikutusta. Välillä sarja oli kuolettavan tylsä, eivätkä hahmot juurikaan auttaneet asiaa. Useat hahmoista keikkuivat vaarallisesti ärsyttävän ja pidettävän rajalla. Ulkoisesti sarja on todella kaunis. Pienetkin jutut ovat animoitu pääasiassa sulavasti. Hahmoissa on hauska valkoinen ”reuna”, mikä luo sarjalle kivan yhtenäistä tyyliä. Tarina ei ole mitään uutta eikä kiinnostavaa. Periaatteessa sarja on elämänviipaletta hyvin kevyesti yliluonnollisilla jutuilla maustettuna.

Nourin oli kaikilta osin ihan mukiinmenevä, mutta jäi vähän mitäänsanomattomaksi. Ilkeä ja paikoitellen mauton huumori nauratti hyvin harvoin (enkä edes ole kovin kukkahattu). Hahmot olivat vuorotellen inhottavia ja ärsyttäviä. Tarina ei herättänyt tunteita mihinkään suuntaan. Vaikka sisällöstä en hirveästi pitänytkään, ulkoisesti Nourin näyttää hyvältä. Raikas värimaailma ja tasaisen laadukas ääninäyttely nostavat sarjan surkeuden suosta. Tätä kauden huonompaa maatalouskoulusarjaa en varsinaisesti suosittelisi kellekään, mutta ei se täysin kelvottomaksi jäänyt.

 wug

HUONOT

ImoCho pysyy huonona ja turhana animena loppuun saakka. Sarjaa vaivasi alusta loppuun heiveröinen juoni ja kammottavat sensuurit. Auki jäänyt lopetus vihjailee kakkoskauden olevan mahdollinen (en kyllä taitaisi jaksaa katsoa tätä sekamelskaa enää sekuntiakaan). Imochon kaltainen päämäärätön fanservicepläjäys on ala-arvoista edes aivottomaksi viihteeksi. Hahmot eivät jaksa kiinnostaa yhtään ja juonesta ei kannata edes puhua. Visuaalisesti sarja oli omasta mielestäni vähän kömpelö, mutta siitä huolimatta kelvollinen.

704x396ximocho-05-000-704x396.jpg.pagespeed.ic.8l1Wlpi89_

JATKOKAUDET

Gin no Sajin kakkoskausi onnistui olemaan jopa edeltäjäänsä parempi. Ensimmäisen kauden slice-of-life –meininki jatkuu ja hahmot ovat edelleen pidettäviä ja moniulotteisia. Kausi on ensimmäistä kautta huomattavasti draamapitoisempi, mikä voi olla ihmisestä riippuen hyvä tai huono asia. Itse kuitenkin arvostan vähän vakavampaa Hopealusikkaa sen verran, että sen MAL-score on yhtä numeroa ykköskauden scorea parempi.

Chuunibyou Demo Koi ga Shitai Ren oli suoraan sanottuna alkuperäistä sarjaa huonompi. Suhtautumiseni sarjaan on kaksijakoista; toisaalta animaatio, äänet ja kaikki tekniset jutut ovat huippuluokkaa, mutta juonen rasittava edestakainen soutaminen ja huopaaminen ottavat aivoon. Esimerkkeinä Dekomorin yhden jakson ajan kestänyt siedettävyys sekä lopun suutelukohtaus, jossa ei ”yllättäen” suudellakaan (vaikka hitaat romanssit ovat enemmänkin koko animen kuin Chuunikoin ongelma). Vaikka Ren ei täysin pärjää edeltäjälleen, on se silti ihan hyvää katsottavaa alkuperäisestä Chuunikoista pitäville.

chuunibyou-s2-ep3-scr1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s