Luukku 4: Kimi Note

kiminotekansi

Olen lukenut enemmän tai vähemmän kaiken, mitä Junko on piirtänyt. Vaikka hänen sarjoissaan esiintyy muunkin kaltaisia hahmoja, minulle Junko tuo aina ensisijaisesti mieleen energiset lukiolaispojat. Suurimmaksi osaksi lukiokuvioihin sijoittuva Kimi Note ei ole poikkeus. Tässä kalenterissa on lisäksi myöhemmin luvassa ykkössuosikkini Konbini-kun, mutta keksisin todennäköisesti jotakin sanottavaa ihan mistä tahansa Junkon mangasta (minäkö fani.. palaisitko takaisin shoujo-sodasta, sensei ;_;). Junkon teokset eivät yleensä yritä mitään suurta – kivat hahmot, pehmeät tapahtumat ja ihanan ilmeikäs taidetyyli riittävät tässä tapauksessa sulattamaan ainakin minun sydämeni.

Pokkarin pääkertomuksessa lukiolaispoika Miyasaka kiinnostuu kovasti luokkatoverinsa Sawatarin hajuvedestä. Miyasaka päätyy kokeilemaan hajuvettä, jota Sawatari käyttää, mutta hänellä itsellään tuoksu ei toimi ihan yhtä hyvin. Hämmentynyt Miyasaka huomaa pitävänsä pelkän tuoksun sijaan myös Sawatarista, kertoo tunteistaan ja pojat päätyvät seurustelemaan. Kimi Noten kolmesta one-shotista ensimmäinen, Replay, kertoo eri teille päätyneiden ex-poikaystävien jälleenkohtaamisesta. Whisper of Kingissä on luvassa epämääräistä suhteilua kerhoasetelmassa ja Go Homen keskiössä on senpaihinsa ihastunut Nakano ja tämän luona liiaksi roikkuva senpai itse.

kiminote

Toiminnantäytteisen ensimmäisen kappaleen jälkeen pääpoikien tarinassa alkaa se tavanomainen seurustelevan parin tarina. Koetaan riittämättömyyden tunteita omasta ulkonäöstä ja huomataan, että opiskelu kannattaa vaikka poikaystävän kanssa onkin kivaa. Tämä kaikki on kuitenkin jaettu niin, että yksi kappale kattaa yhden “episodin”, eli ainakin tarinan rakenteen puolesta kaikki käy järkeen. Kuten Junkon kynäilemät hahmot yleensä, ainakin päätarinan pojat ovat varsin söpöjä.

Junko voisi kirjoittaa ihan mistä tahansa, ja lukisin sen silti. Rakastan näitä sopivan fluffyja, mutta ei kuitenkaan liian siirappisia, slice-of-lifeisia tarinoita. Siitä huolimatta huvitun joka kerta, kun mietin Kimi Noten asetelmaa yhtään kriittisemmin. Todellisuudessa lukiojonnejen tuoksukokeilut eivät todennäköisesti ole kovin hurmaavia. Ehkäpä joskus saamme modernimman version, jossa Axe vain leijailee. Jos hassusta ajatuksesta kosmetiikasta ihastuksen “välikappaleena” pääsee yli, Kimi Note on oikein toimiva ja söpö tarina. Pokkarin one-shotit ovat myös luettavia. En tosin tiedä olenko itse vain tyhmä vai mitä, mutta luulen kuitenkin joka ikinen lukukerta suoraan päätarinan jälkeen alkavaa Replayta Kimi Noten jatkoksi. Jokin näiden tarinoiden hahmoissa on häiritsevän samanlaista (tai sitten se vain johtuu hiusten väristä..).

kiminotee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s