Luukku 5: Me o Tojite 3-Byou

meokansi

Me o Tojite 3-byou kuuluu luultavasti tämän joulukalenterin vanhimpien sarjojen joukkoon. Itse asiassa vuosilukua tarkistaessani yllätyin kovasti, sillä yleisfiilikseni mangasta ei vastaa niinkin “vanhaa” kuin 2008. Me o Tojite 3-byou onkin Yuiji Aniyan toisiksi vanhin teos. En ole lukenut Aniyalta juuri mitään tämän ja Mou Ichido, Nando Demon lisäksi, joten mangakasta minulla ei sinällään ole mielipidettä suuntaan tai toiseen.

Me o Tojite 3-byou kertoo Manabu Chibanasta, jolla on tapana sulkea silmänsä ja laskea kolmeen aina, kun jokin tilanne stressaa häntä. Yksi näistä stressiä aiheuttavista tekijöistä on Chibanan rakas lapsuudenystävä Hiroto, johon Manabu on enemmän tai vähemmän ihastunut tämän itsekkäästä ja hieman vastuuttomasta luonteestaan huolimatta. Manabu ei voi kuitenkaan paljastaa tunteitaan, sillä se tietenkin uhkaisi heidän ystävyyttään. Hiroto ei kuitenkaan ehkä ole ihan niin hetero kuin Manabu luulee.

mewoooooooo

Olen aivan heikkona kaikkiin (bl-)lapsuudenystävätarinoihin. Me o Tojite ei ole siihen poikkeus. Pääpojat ovat hirmu kivoja molemmat, ja näiden suhteen kehitystäkin on mukava seurata – (spoilerivaroitus? tai siis, miten paljon yhden pokkarin mangaa voi spoilata) mitä nyt vaan poikien tiet erkanevat (väliaikaisesti). Feels bad man. Piirrostyyli ei ole ykkössuosikkini, mutta toimivan pehmeä kuitenkin.

Tarinan ongelma on ehkä juurikin sen suhteellinen vanhuus. Nykyään yleisempää identiteettituskailua, tai identiteettejä missään muussakaan muodossa, ei juuri näy. Myös geneeriseksi okama-hahmoksi luotu Manabun huoltaja (isä? äiti? joku muu? trans? pelkkä drag queen? we may never know) ei juuri vakuuta. Kyseinen hahmo olisi muuten kovin hurmaava, mutta häntä käytetään lähinnä vitsien kohteena. Harmillinen aspekti muuten niin mukavassa tarinassa.

mewooooo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s