Luukku 6: Umibe no Étranger

umibekansi

Kanna Kii kuuluu suosikkimangakoihini, muutenkin siis kuin pelkän bl:n saralla. En ole tästä huolimatta lukenut läheskään kaikkea hänen piirtämäänsä. Tätä luukkua varten tosin otin selvää Kiin teoksista, ja nyt haluaisin lukea ne kaikki! Uransa Kii aloitti Soul Eater -doujinsheilla, ja viime vuosina hän on piirtänyt lähinnä (ei bl) oneshotteja, mutta toivottavasti pidempiäkin sarjoja on joskus tulossa. Umibe no Étranger ilmestyi onBLUE-lehdessä 2013, ja sille on olemassa jatko-osa Harukaze no Étranger, jota en ole vielä lukenut (!).

Tarinan alussa aloitteleva kirjailija Shun Hashimoto kiinnostuu usein kotinsa lähellä meren ääressä istuvasta hiljaisesta Mio Chibanasta. Kummallakin on omat menneisyyden haamunsa ja hämärät perhesuhteensa, mutta pojat tutustuvat silti. Eräänä päivänä Mio kertoo lähtevänsä saarelta seuraavana päivänä. Pojat tapaavat seuraavan kerran kolmen vuoden kuluttua, kun Shun on oikea kirjailija ja Mio on muuten vain aikuistunut. Se ei kuitenkaan ole ainoa asia, joka on muuttunut.

umi

Kiin piirrostyyli on todella kaunis. Taustat ovat usein selkeä osa ruutua epämääräisten filtteröityjen valokuvien tai rasterisähellyksien sijaan. Ilmeikästä, söpöä ja modernin ilmavaa tyyliä korostaa Kiin tapa välttää valtavia tekstiseiniä. Repliikit ovat melko lyhyitä, eivätkä puhekuplat varasta lukijan huomiota. Okinawalle sijoittuvalla tarinalla on mahtava saarifiilis, vaikka hahmot itse näyttävät kokevan sen suunnilleen kamalimmaksi asuinpaikaksi ikinä. Söpöilyn haittapuolena kulkee usein se, että tarinassa ei ole syvyyttä nimeksikään, ja bl-kontekstissa söpöily usein sulkee pois mahdollisuuden puhua Vakavista Asioista. Tässä tapauksessa näin ei kuitenkaan käy, vaan tarina jopa pienesti pohdiskelee identiteettiasioita.

Umibe no Étrangerin hahmot ovat mys ihania, mitä nyt Miosta on hieman hankala saada otetta, sillä hänen luonteensa tuntuu vaihtuvan aikahyppäyksen jälkeen täysin. Jotenkin Kii onnistuu saamaan naishahmoihinsakin elämää huomattavasti tavanomaista enemmän. Tällä kertaa mukana on jopa söpö tyttöpari(!!). Kuvioon liittyy myös Shunin entinen kihlattu, johon liittyvä juonikuvio kuitenkin on outo ja melko turha. Hahmona kyseinen neito on kuitenkin mielestäni ihan okei, sillä tilanne oltaisiin voitu handlata huonomminkin.

umiiiii

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s