Luukku 13: Yamada to Shounen

yamadakansi

Yamada to Shounen ei kuulu ehdottomiin ykkössuosikkeihini, mutta se kuuluu tälle listalle siksi, että sillä on varsin uhkaava premissi jota käsitelläänkin yllättäen hienosti. Yamada to Shounen on Ori Mitan toisiksi vanhin sarja vuodelta 2014. Vaikka en ole lukenut Mitalta mitään muuta, hänen kaikki sarjansa vaikuttavat Yamada to Shounenin tavoin positiivisilta ja terveellisiltä. Tämä on tietysti osittain liiankin turvallista, mutta välillä kuka tahansa tahtoo lukea aurinkoisia tarinoita loputtoman angstin sijaan.

Yamada to Shounen kertoo nimensä mukaisesti 26-vuotiaasta Yamadasta ja lukiolaispojasta Chihirosta. Kun Yamada on jouluaattoiltana palaamassa kotiin töistä, hän törmää maassa makaavaan humalaiseen lukiolaispoikaan. Yamada vie pojan, Chihiron, kotiinsa yöksi. Chihiro osoittautuu hyväksi kokiksi ja muutenkin avuliaaksi, joten Yamadaa ei haittaa, että tämä alkaa viettää aikaa Yamadan kanssa enemmänkin. Chihiro kärsii kuitenkin sydänsuruista, joiden syyksi paljastuu hänen miespuolinen ystävänsä. Mitä Yamadan kaltainen vanha äijä voi tehdä, että Chihirolla menisi paremmin..?

yamadaaa

Yamada to Shounenissa on henkilökohtaisesti uhkaava asetelma. En yleensä pidä age gap -tarinoista, joissa toinen osapuoli on alaikäinen. Koko tilannetta voitaisiin käsitellä todella huonosti, mutta Yamada to Shounenissa asetelma tuntuu positiivisen realistiselta. Kaiken pelastaa se, että kumpikin päähenkilöistä on oikeasti hyvä ihminen. Itse asiassa Yamadan ja Chihiron suhde tuntuu melkein shoujomaiselta, mikä on tässä tapauksessa hyvä asia.

Yamada on ehkä hieman kärjistetyn ossan (c’mon, ei 26 nyt niin vanha ole..), mutta kuitenkin pidettävä hahmo. Chihiro taas on söpöin ja puhtain asia ikinä. Juonellisesti Yamada to Shounen ei ole kamalan jännittävä, mutta tarinaa seuraa mielellään. Enemmänkin manga loistaa tunnelmallaan. Kaikki on tasaisen pehmeää ja lämpöistä, vaikka näillä palasilla voisi saada aikaan paljon pahaa mieltä.

yamadaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s