Luukku 15: Renai Rubi no Tadashii Furikata

rybikansi

Ogeretsu Tanaka (Tanaka Ogeretsu? Ogeretsu Tanaka? Äääh, vakiintuneemmalla muodolla mennään) tuskin tarvitsee esittelyä. Tanaka on 2010-luvalla uransa aloittanut modernin bl-mangan Suuri Nimi, joka tunnetaan esimerkiksi Yarichin Bitch-Busta ja Neon Sign Amberista. Tyylillisesti Tanaka seikkailee jossain kiinnostavien tarinoiden ja höyryisen pornon välimaastossa.

Renai Rubi no Tadashii Furikata kertoo kahdesta pääparista. Tarinoista ensimmäisessä lukiotuttavuudet tapaavat uudelleen. Hiromu oli lukiossa epäsuosittu nörtti, jota samassa kerhossa ollut Natsuo härnäsi. Vuosien päästä Hiromu ja Natsuo tapaavat uudelleen, ja Natsuo ei tunnista kampaajana työskentelevää, itsensä täysin uudistanutta Hiromua, mutta rakastuu kuitenkin tähän ensisilmäyksellä. Kostotarkoituksessa Hiromu alkaa seurustelemaan Natsuon kanssa. Pokkarin toinen puolisko kertoo samalla työpaikalla työskentelevien miesten välisestä seksisuhteesta, jota osin varjostaa toisen osapuolen väkivaltainen tausta. Toisen parin tarina on osa laajempaa jatkumoa, joka jatkuu pitkin Tanakan muitakin sarjoja.

rubyyyy

Kuten aiemmasta esittelystä voi päätellä, pidän ensimmäisestä parista paljon enemmän. Hiromun ja Natsuon suhde on pöhkö, mutta juuri siitä pidän suhteessa toisen parin realistisempaan meininkiin. Parisuhdeväkivalta ei kylläkään ole ainakaan minun lukemissani sarjoissa kovin yleinen teema, siitä plussaa. En oikein hahmota, mikä näitä tarinoita nyt sitten vahvasti yhdistää. Kummassakin on jonkin sortin ikävää ja väärinkäsityksiä ja siitä johtuvaa ikävää – toisessa vain kevyemmin.

Natsuo on ehkä söpöin hahmo aikoihin. Hiromu ei ole ihan niin pidettävä, mutta annettakoon se hänelle olosuhteiden pakossa anteeksi. Minun on pakko antaa kunniamaininta Natsuon perheelle. Pakko rakastaa tätä “koko perhe näyttää 100% samalta” -tropeeta. Renai Rubi no Tadashii Furikata on osin hassua, osin hieman angstistakin laatu bl-mangaa, joka on taas hieman seksuaalisempaa kuin osa tässä kalenterissa esittelemistäni sarjoista. Haittaa ei ole myöskään Tanakan ilmeikkäästä piirrostyylistä, joka saa ainakin minut lukemaan mitä tahansa.

rubyy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s