Luukku 19: Shinjuku Lucky Hole

luckykansi

Vaikka teoriassa pidänkin Haruko Kumotasta, ja etenkin hänen piirrostyylistään, en voi sanoa lukeneeni häneltä juuri mitään. Jonain kauniina päivänä luen vielä ainakin Shouwa Genroku Rakugo Shinjuun (joka ei kuitenkaan ole bl) ja Itoshi no Nekokken, mutta toistaiseksi tätä ei ole tapahtunut. Lasken kuitenkin Shinjuku Lucky Holen suosikkimangoihini.

Shinjuku Lucky Hole sisältää joukon irrallisia lukuja, jotka kertovat erään pienen aikuisviihdestudion työntekijöistä, heidän rakkauselämistään, menneisyyksistä ja muista kommelluksista. Tarinan keskeisin henkilö on jo eläköitynyt entinen pornonäyttelijä Kumi. Hänen lisäkseen Shinjuku Lucky Hole kertoo muun muassa Kumia fanittavasta, samassa yrityksessä työskentelevästä videoeditorista, haastatteluun sinisilmäisenä saapuneesta melkein-tulokkaasta sekä Sakumasta, jonka välit Kumiin ovat mystiset.

luckyyyyyyyyyyyy

Kuten juonikuvauksesta käy selväksi, Shinjuku Lucky Hole ei tosiaan ole siis formaatiltaan perinteisin yhden pokkarin bl-manga. Tarinat eivät ole täysin irrallisia, mutta teoriassa ne voisi lukea melkein missä järjestyksessä tahansa. Kun chapterit poukkoilevat työhaastattelusta yakuzameininkeihin, lukijan on vaikea tylsistyä. Manga onkin saamassa jonkin sortin jatkoa aivan piakkoin.

Kumotan tyyli on kaunis mutta ilmeikäs, kuten aina. Se auttaa pehmentämään hahmojen melko rankkojakin taustoja. En yleensä pidä näin “rankoista” tarinoista paljoa, mutta tämänkaltaiset kierot mutta kevyet tarinat ovat siihen poikkeus. Shinjuku Lucky Hole näyttää hyvin sen, minkä Kumota tekee parhaiten. Jopa kaikki häneltä lukemani one-shotit ovat olleet hyvin rakennettuja ja kokonaisia teoksia jo sellaisenaan. Shinjuku Lucky Holen luvut liittyvätkin toisiinsa saumattomasti, vaikka eivät suoraan jatkakaan toisiaan.

luckyyyyyyyyyy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s