Luukku 20: Sick

sickkansi

Tomo Kurahashi piirtää tasaisen hyväntuulista ja fuwafuwaa bl-mangaa. Olen lukenut häneltä useampia teoksia, ja ne on ovat olleet hyviä, mutta jostain syystä ne eivät ole jääneet sen kummemmin mieleen. Tähän kalenteriin valitsin Kurahashin tuotannosta Sickin. Sick on julkaistu digitaalisesti englanniksi Rentassa.

Sick kertoo Sudousta, joka ei voi olla härnäämättä outoa, omissa maailmoissaan elävää senpaitaan Kishiä. Sudou järkeilee kiusaamisensa johtuvan siitä, että sai pienenä pakit Kishin näköiseltä tytöstä. Kishi ei kuitenkaan juuri vastusta Sudoun käytöstä, välttelyä lukuunottamatta. Sudou ei tunnu kyllästyvän Kishiin koskaan, mutta mistä tämä käytös oikeasti johtuukaan..?

sickkkkk

Kuten kuvauksesta voi päätellä, Sick on malliesimerkki bl-tarinasta, jossa toinen osapuoli (tai molemmat) eivät tajua olevansa ihastuneita, vaan ajattelevat käytökselleen mitä kummallisempia syitä. Idea on hieman kyseenalainen. Sudou on aika ikävän oloinen tarinan alussa, ja Kishi vaikuttaa niin epäkiinnostuneelta kun vain voi olla. Sudou edistääkin suhdettaan Kishiin lähinnä lähentelemällä.

Onneksi tarina etenee muutamassa chapterissa niin, että se ei vaikuta enää niin epämääräiseltä. Monessa tarinassa käy niin, että alku on extreme, ja loppua kohti tarina pehmenee. Näin tapahtuu myös Sickissä. Siitä etenee mukavan pehmeä seurustelu(ish)-kuvaus, jossa päästään tapaamaan Kishin monijäsenistä perhettä ja etenkin tämän ylisuojelevaa isoveljeä. Mangaka itsekin myöntää tarinan lopussa “slimeball”-Sudoun muuttuneen tarkoitettua kivemmaksi tarinan edetessä. Kyseenalaisesta alusta huolimatta Sick on melko mukava lukukokemus.

sickk

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s