Luukku 21: Joou to Shitateya

jooukansi

Tänään kalenterissa on luvassa toinen sarja Scarlet Berikolta, nimittäin Joou to Shitateya vuodelta 2013. Aiemmin kirjoitinkin jo Berikon Jackassista, joka kuuluu bl-suosikkeihini.

Huhujen mukaan erään vaatturin luomat puvut ovat avain menestykseen. Näiden huhujen ja pomonsa suosituksen perässä liikkeeseen tepasteleva nuori sisustussuunnittelija Oumi haluaakin tärkeää työtapahtumaa varten itselleen puvun, joka hieman buustaisi hänen kykyjään. Oumi alkaa kuitenkin kehittää jonkin sortin tunteita paikan omistajaa, Shidaa kohtaan.

joou

Joou to Shitateya kuuluu niihin sarjoihin, joista luulin pitäväni paljon, mutta nyt katselen paljon objektiivisemman linssin läpi. Jos aloitan vaikkapa hyvistä puolista. Sarja näyttää hyvältä, kuten Berikon manga aina. Suosittelen lukemaan sarjan melkein pelkän ulkoasunsa perusteella. Hahmodesignit ovat miellyttäviä, tosin Shida vaikuttaa mangakan lempilapselta vastakappaleeseensa verrattuna. Manga onkin pakollista lukemistoa vanhemmista ukeista pitäville.

Mangan idea ja hahmot ovat kategoriassa “ihan nice”, mutta minua häiritsee Oumin ja Shidan suhteen aivan liian nopea kehittyminen. Ei sinänsä edes ole kyse epärealistisuudesta, en vain koe hahmojen välillä olevan kamalasti kemiaa siinä kohdassa tarinaa, missä nämä ovat jo käytännössä pari. Etenkin Oumin hahmo tuntuu lisäksi muuttuvan jossain vaiheessa tarinaa radikaalista. Ihan kuin mangaka olisi puolessä välissä tarinaa keksinyt, mitä oikein haluaa tehdä tälle hahmolle.

joouuu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s