Luukku 22: Konbini-kun

konbinikansi

Aiemmin tässä kalenterissa puhuin Junkon Kimi Notesta. Kuten saatoin mainita, Junko onkin yksi suosikkimangakoistani. Nyt luvassa on suosikkini Junkolta, eli Konbini-kun. Juné on kääntänyt mangan fyysisesti englanniksi nimellä Mr Mini Mart, mutta valitettavasti se on myyty loppuun aikoja sitten.

Endou jättäytyi pois koulusta, ja elää nyt NEET-elämää. Hän kuitenkin yrittää pyristellä siitä irti ottamalla vastaan osa-aikaistyöpaikan sukulaisensa omistamassa konbinissa. Siellä Endou tapaa kaupassa työskentelevän Yamain, joka on kaikin puolin pelottava ja suhtautuu epäuskoisesti suhteilla työnsä saaneeseen Endouhun. Endou kuitenkin päätyy näkemään kun pelottava Yamai pelastaa kissan suojatieltä. Kun Endou tarjoutuu ottamaan kissan itselleen, Endoun ja Yamain välit paranevat. Kaikki ei kuitenkaan suju niin sulavasti, ja Endoun menneisyyden haamut palaavat piinaamaan häntä.

konbini

Konbini-kunin suurin viehätysvoima perustunee siihen, että se on kovin yksinkertainen. Siinä ei ole liikaa hahmoja tai juonenkäänteitä, mutta tarina on kuitenkin toimiva, eikä käy myöskään tylsäksi. Sekä Endou että Yamai ovat pidettäviä hahmoja. Pääasiallisesti Konbini-kun keskittyy olemaan söpö ja pehmeä, mutta tarinassa on myös vakavia ja ikäviä teemoja. Niissä ei kuitenkaan vellota liiaksi. Konbini-kun onnistuu kaikessa, mitä se yrittää.

Junkon ilmeikäs tyyli sopii tämänkaltaiseen koulupoikaromanssiin hyvin. Hahmot vaikuttavat hyvällä tavalla nuorekkailta. Tarinassa ei sinänsä tapahdu kamalan paljon, joten dokidoki-hetkille on sopivasti aikaa ja tilaa. Miksikö sitten tämä bl kuuluu suosikkeihini? En oikeastaan tiedä. Konbini-kun on juuri se manga jonka luen piristyäkseni, todellinen comfort-read siis. Kenties se on vain niin yksinkertaisen toimiva kokonaisuus massiivisilla feels-mahdollisuuksilla.

konbiniii

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s