Luukku 23: Kurayami ni Strobe

kurayamikansi

Nojiko Hayakawa on mangaka, jolta minulla on useampi teos plan-to-readissa kuin oikeasti luettuna. Olen kuitenkin lukenut tämän luukun keskiössä olevan Kurayami ni Stroben. Muita Hayakawan tunnetumpia teoksia ovat mm. Yozora no Sumikko de, sekä Endou-kun no Kansatsu Nikki.

Kurayami ni Strobe kertoo Aratasta, joka harrastaa valokuvausta. Hän on sen tiimoilta koulussa melko suosittu, sillä etenkin tytöt tahtovat hänen kuviaan koulun pojista. Tyttöjen kuvaaminen ei sen sijaan Arataa kiinnosta. Arata onkin ihastunut lapsuudenystäväänsä Miyamotoon. Miyamoto on perinteisen suositun mutta hyväsydämisen pojan perikuva, ja tälle sateleekin rakkaudentunnustuksia. Mustasukkaisen Aratan onneksi Miyamoto kertoo tytöille rakastavansa jo jotakin muuta.

kurayamii

Kurayami ni Strobe on varsin ulkonäkö edellä kulkeva manga. Siinä on varsin toimivaa hahmosuunnittelua ja Hayakawan piirrostyyli on kaunis. Kaikista upeinta tässä mangassa kuitekin on ruutusommittelu. Jokaista sivua on ilo katsella, ja katse eteneekin ruudusta toiseen todella sulavasti. Hayakawa hyödyntää nerokkaasti Aratan harrastusta ja ruutusommittelussa näkyykin filmirullia ja valokuvia.

Joskus tämä koristeellisuus hieman hankaloittaa itse tarinan seuraamista. Suurimmalta osin se kylläkin tekee lukemisesta hieman mukavampaa. Pääpari on söpöin niin yhdessä kuin erikseenkin. Mangassa on teoriassa myös yksi sivupari, mutta harmillisesti heidän tarinaansa kerrotaan enimmäkseen Utsusemi ni Akari -spinoffissa, joka ei päivity turhan usein.

kurayami

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s