Luukku 24: Parhaat one-shotit

Tässä hieman spesiaalimman päivämäärän luukussa puhun hieman suosikkilyhäreistäni. Niitä ei ole turhan paljoa, sillä usein ne jäävät hyvin mitäänsanomattomiksi.

Junkon Kimi to Aruku on melko perinteinen lapsuudenystävätarina, jossa toinen joutuu muuttamaan pois. Kimi to Aruku on tällä listalla oikeastaan siitä syystä, että pidän Junkosta. Pääpoikien suhde on söpö, mitä Junkolta voi aina odottaakin. Harmillisesti se myös jää hieman hämäräksi. Kimi to Aruku on perustoimiva oneshot, joka kannattaa lukea ainakin jos pitää Junkon tyylistä.

asdsfse

Haruko Kumotan Monte Carlo no Ame kertoo japanilaisesta keski-ikäisestä näyttelijästä joka päätyy elokuvan kuvauksiin Monte Carloon. Siellä häntä odottaa nuori ja kaunis vastanäyttelijä, jonka rakastajaa hän joutuu näyttelemään. Monte Carlo no Ame on esimerkki siitä, miten hyvin Kumota osaa koota kokonaisia tarinoita lyhyelläkin sivumäärällä. One-shotiksi mangassa on huomattavasti sisältöä – muutakin kuin seksiä. Päähenkilöt ovat hurmaavia ja tarinaa reunustaa lämmin lomatunnelma – vaikka hahmot tietysti ovatkin töissä. Kumotan estetiikantaju on jälleen virheetön, kuten aina.

ame

Haruko Kumotan Be Here to Love Me on julkaistu osana Dame BL -antologiaa, jonka olen lukenut kokonaan. Niistä suosikikseni osoittautunut Be Here to Love Me on antologian teeman mukaisesti hieman erikoinen: päähenkilöistä toisella on jalkafetissi. Astetta kinkymmästä aiheesta huolimatta Be Here to Love Me’ssä näkyy Kumotan tyylikkään pehmeä kädenjälki. Tarinassa on tosin hieman omituisia elementtejä sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyen. Kyseisille teemoille herkkien ei välttämättä kannata lukea.

dameblkumoharu

Nakamura Asumikon Haru no E kertoo meiji-kaudelle sijoittuvasta puoliksi ranskalaisen ja japanilaisen pojan romanssinpoikasesta. One-shotin setting on jo sinänsä kiehtova. En voi sanoa lukevani meiji-kauden poikakouluun sijoittuvaa bl-mangaa turhan usein. Hahmot ovat melko toimivia, vaikka tarina jääkin toki hieman pintapuoliseksi. Olisin tahtonut lukea näistä pojista enemmänkin. Tarinan loppu on tietysti mahdollisimman katkeransuloinen.

haru no e

En voi uskoa, että olen päässyt tänne asti. Kiitos kaikille postauksia lukeneille, toivottavasti joku on saanut tästä lukuvinkkejä tai ainakin ihan ok-lukukokemuksia itse postauksista. Tämä on ollut varsin opettavainen mutta silti hauska kokemus minullekin.  Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta, toivottavasti näemme vielä joskus tämän blogin parissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s